אודותינו
תת-כותרת עם תיאור קצר של העמוד
מרכז “חוסן” ע”ש כהן–האריס, מיסודה של עמותת אותי (לשעבר – העמותה לילדים בסיכון), הינו מרכז מקצועי העוסק בפיתוח תכניות לייעוץ ולהכשרה בתחום שיפור החוסן האישי, המוסדי והקהילתי. המרכז, שהוקם בשנת 2001, מפתח תכניות מניעה להתמודדות עם מצבי לחץ בחיי היום-יום, במצבי חירום וטראומה. המרכז מפעיל את התכניות במסגרות שלטוניות, חינוכיות (גילאי 18-0), בריאותיות, קהילתיות ובמוסדות ובארגונים שונים. מאמרים ומחקרים רבים של מרכז “חוסן” המבוססים על המודלים שפותחו ביוזמתו, פורסמו וקיבלו הכרה מקצועית ואקדמית בישראל ובעולם.
למרכז יש תכניות המיועדות לטווח גילאים רחב מלידה ועד זקנה, כאשר הדגש הוא על עבודה עם המתווכים הטבעיים (בני משפחה, אנשי חינוך, מטפלים, יועצים, מתווכים ועוד). התכניות מותאמות לקהלים שונים:
- ילדים ונוער – מטף ועד גילאי תיכון
- סגלי הוראה ואנשי מקצוע במערכת החינוך
- הורים
- סבים וסבתות
- ילדים בסיכון ומשפחותיהם
- מנהלים ועובדים
- אנשי מקצוע המטפלים באנשים שאינם מתחום בריאות הנפש (דיאטנים, רופאים ועוד)
התכניות מותאמות למגזר הממלכתי, הממלכתי-דתי, למגזר החרדי ולמגזר הערבי, והן עברו עברה התאמה ראשונית לתלמידים עם לקויות למידה. המודלים והתכניות של המרכז קיבלו תוקף מחקרי ופורסמו בספרות המקצועית הלאומית והבין לאומית. התכניות נכתבו על-ידי צוותים רב-מקצועיים שכללו אנשי מקצוע בכירים המתמחים בתחום החוסן הנפשי, ביניהם פסיכולוגים קליניים, פסיכולוגים התפתחותיים, פסיכולוגים חינוכיים, פסיכולוגים רפואיים, עובדים סוציאליים, יועצים חינוכיים ואנשי חינוך. התכניות מיושמות בכל רחבי הארץ: עד היום השתתפו בהן למעלה מ-800,000 משתתפים (ילדים ומבוגרים), והן יושמו ביותר מ-2,000 מוסדות חינוך.
צוות חוסן
maayan.d@ch-resilience.org.il
קרינה בן דוד
מנהלת תחום זקנה
karina@ch-resilience.org.il
דר’ רועי אלוני
מנהל תחום מחקר והערכה
roykoa@ch-resilience.org.il
ניר עובדיה
מנהל משרד
office@ch-resilience.org.il
נתנאל כהן
אחראי מחשוב
netanel@trac.org.il
עוזי פלורנטין
אב בית
uziflor@ch-resilience.org.il
עינת כהן
מנהלת פיתוח תוכן והדרכה
einat.cohen1971@gmail.com
מירי כריסטן
רכזת הדרכה והנחייה
רכזת תחום חינוך
miriam.christen@gmail.com
נורית גרשון
מנהלת תחום אוטיזם
מנהלת תחום שחיקה
gershon.nurit@gmail.com
הצהרת נגישות מרכז “חוסן” ע”ש כהן האריס
מרכז “חוסן” מיסודה של עמותת אותי (לשעבר – העמותה לילדים בסיכון) הינו מלכ”ר המפתח, מיישם וחוקר תכניות מניעה והתמודדות למצבי לחץ וחירום. בחודשים האחרונים המרכז משקיע משאבים לקידום פעילות ענפה להנגשת המבנים, הסביבה והשירות הניתן בתחומי פעילותו.
התאמות נגישות במתקני המרכז
המרכז נעזר ביעוץ מורשה נגישות השירות לסגירת הפערים הקיימים וביצוע התאמות נגישות בהתאם לתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות – התאמות נגישות לשירות, התשע”ג 2013, ותקנות נגישות נוספות ובהתאם להוראות כל דין בהיבטי הנגישות השונים כגון:
- דרך נגישה וחניות נכים
- הרחבת פתחי כניסות
- סימן אזהרה למדרגות, מאחזי יד, סימון דלתות וקירות שקופים
- דלפקי שירות ועמדות שירות
- שירותי נכים
- מעליות
- ריהוט מונגש כגון כיסאות ושולחנות
- שילוט נגיש
- אמצעי עזר לאנשים עם מוגבלות
כמו כן, נעשות התאמות נגישות נוספות בהתאם לסוג המבנה והשירות הניתן בו ובהתאם לדרישות לתקנות ולתקני הנגישות.
מטה המרכז: נגישות המבנים בתוך מבנה המרכז הינו באחריות מרכז “חוסן”, עמותת אותי (לשעבר – העמותה לילדים בסיכון). נגישות השטחים הציבוריים בהם מתקיימות פעילויות חוסן היא באחריות בעל המבנה והרשות המקומית הרלוונטית. במבנים בהם קיימת מגבלת נגישות, ניתן לקבל שירות נגיש בתיאום מראש.
התאמות נגישות באתר האינטרנט של מרכז “חוסן”
באתר האינטרנט בוצעו התאמות נגישות בהתאם להוראות סימן ג’, נגישות שירותי אינטרנט (תקנה 35) לתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות – התאמות נגישות לשירות, התשע”ג- 2013. עם זאת, לאור תשומת ליבו של המרכז , נערך המרכז לשיפורי נגישות באתר האינטרנט כך שיהיה מותאם יותר לאנשים עם מוגבלויות ובהתאם לתקן ישראלי 5568. בשלב ראשון מתבצעת בדיקת נגישות וניתוח פערי הנגישות ככל שיימצאו ובשלב הבא יתבצעו התאמות הנגישות באתר.
הדרכות נגישות ונהלים במתן שירות
המרכז פועל לקידום מודעות והטמעת נגישות גם במתן שירות ציבורי נגיש על ידי עובדיו. בהיבט זה מתקיימת הדרכת נגישות מידי שנה מטעם העמותה לילדים סיכון לעובדי מרכז “חוסן”. מטרת ההדרכה היא ריענון הנהלים למתן שירות נגיש. כמו כן, המרכז הגדיר בעלי תפקידים שונים הבאים במגע עם אנשים הנדרשים לסיוע בנגישות, שאלו יסייעו כל אחד בתחומו להטמעת שירות נגיש.
רכזת נגישות בעמותת ‘אותי’ – עו”ד רגינה באבייב
מקדמת את תכנית העבודה בנושא הנגישות גם במרכז “חוסן” ע”ש כהן- האריס”, לרבות מסירת מידע, ייעוץ וסיוע בעבודת המטה השוטפת בכל היבטי הנגישות.
פניות בנושא התאמות נגישות במקומות פיזיים, במתן שירות ציבורי ובאתר האינטרנט ניתן להפנות לרכזת הנגישות לפי הפרטים הבאים:
דוא”ל regina@oti.org.il
טלפון 03-5730130
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ופניה